Vuoden 2023 Vamos-lähetyskoulutuksen kohokohta tuli yllättäen jo pian koulutuksen alettua, sillä aloitimme Kairos-kurssilla. Kysyessäni kämppiksiltäni lempikurssiaan Vamoksella, äänestettiin yksimielisesti intensiivistä mutta kattavaa Kairosta.

Vaikka Vamoksen tiukan aikataulun takia koulutuksen ensimmäiset illat menivät Kairoksen kotitehtäviin, otin avoimin sylin vastaan kaiken tiedon, jota Kairos minulle tarjosi. Itseäni kosketti erityisesti Kairoksen avaama keskustelu kulttuurillisesta sensitiivisyydestä, lähetystyöntekijän roolista sekä tavoittamattomista kansoista. Mieleeni painui myös kuva nuolesta, jolla arvioitiin lähetystyöntekijän hengellistä, persoonallista sekä käytännöllistä pätevyyttä.

Kairos-kurssin materiaaleja

Kairoksen aikana oma lähetyskutsuni selkiintyi entisestään, ja sain uuden vision ja palon lähetystyöhön. Katsoessamme loppukurssista videota raamatunkäännöstyöstä syrjäisessä kylässä sain itse kutsun opiskelemaan kielitiedettä. Lisäksi Kairoksen ohjaama rukoustuokio Nepalin hindujen puolesta sytytti palon ja surun Etelä-Aasian tavoittamattomia ihmisiä kohtaan. Se, että isäni on raamatunkääntäjä ja että olen asunut Nepalissa lapsuuteni ei ollut saanut tällaista aikaan. Kairos avasi silmäni omalle kutsulleni ja toi sen lähelle. 

Koska Kairos oli niin tärkeä ja kattava kurssi, oli mukava myös päättää Vamos -lähetyskoulutus Tarina jatkuu -kurssiin. Suoritin Tarina jatkuu -fasilitaattorikoulutuksen, jotta voisin mobilisoida kotiseurakunnassani nuoria. Vaikka kurssi ei tuonut Kairoksesta poikkeavaa tai uutta tietoa, koin sen kuitenkin tärkeäksi, sillä voin nyt mobilisoida ja innostaa oman seurakuntani jäseniä. Tarina jatkuu on kätevä kurssi, sillä se ei vaadi niin paljon resursseja kuin Kairos, mutta kuitenkin tiivistää tärkeimmät asiat. 

Olen siis kiitollinen molemmista kursseista ja siitä, mitä Jumala puhui minulle niiden kautta. En olisi voinut toivoa parempaa aloitusta ja lopetusta Vamos-koulutukselle, ja suosittelen ehdottomasti molempia sellaisille, jotka ovat kiinnostuneita lähetystyöstä.

– Heini Wilde, Vamos Mission 2023


Vamos Mission on Fidan luotsaama kolmen kuukauden lähetyskoulutus, jossa teoria ja käytäntö kulkevat käsikädessä. Espanjassa koulutusta on järjestetty kolmena syksynä ja nyt tammikuussa koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa Floridassa.

Vamos Training on Espanjassa non-stoppina toimiva lähetysharjoittelumahdollisuus, joka räätälöidään harjoittelijalle sopivaksi.

Lue lisää www.vamosformissions.info