Marinda ja Erika ovat tehneet työtä muun muassa Venäjän kalmykkien parissa. Venäjällä asuvat kalmykit ovat alun perin paenneet Mongoliasta, ja valtaosa heistä on buddhalaisia.

Marinda ja Erika ovat lähetystyöntekijöitä, joiden sydämellä on varustaa kristittyjä lähetystehtävään. Eteläafrikkalaiset ystävykset ovat tehneet lähetystyötä tiiminä jo lähes 20 vuotta. Viimeiset 12 vuotta he ovat työskennelleet Kairoksen ja mobilisoinnin parissa.

‒ Mobilisoijina fokuksemme on työntekijöissä. Haluamme nähdä, että jokainen kristitty elää Jumalan suunnitelmassa. Maailmassa on edelleen 7 000 saavuttamatonta kansanryhmää. Seurakuntia on noin 5 miljoonaa ja kristittyjä noin 700 miljoonaa. Tehtävä on mahdollinen, ystävykset laskevat. Mutta vain, jos otamme tehtävämme todesta!

Työ on kuljettanut sinkkunaisia ympäri maailmaa. Kaksikon sydämellä on varustaa kristittyjä erityisesti Euraasian alueella, kuten Venäjällä, Ukrainassa ja Virossa. He valmentavat ja koordinoivat alueen tiimejä, kouluttavat kirkkojen johtajia ja vievät aktioryhmiä saavuttamattomien kansojen, kuten Venäjän kalmykkien pariin.

Uudet strategiat käyttöön

Koronapandemia sekoitti Marindan ja Erikan viime kevään suunnitelmat. Matkalaukut jäivät eteiseen. Kaksikko odotti ensin tilanteen hellittämistä, mutta pian oli pakko miettiä strategiat uudestaan. Koulutukset ja kurssit siirrettiin verkkoon.

‒ Koronapandemia on avannut silmämme näkemään mobilisoinnin uudet mahdollisuudet. Ennen pandemiaa emme osanneet kuvitella, että voisimme mobilisoida seurakuntia verkossa tehokkaasti. Meillä on luova Luoja. Hän pystyy toteuttamaan suunnitelmansa, olipa tilanne millainen tahansa. Myös me voimme käyttää luovuutta!

Marinda ja Erika jatkavat edelleen sähköisten alustojen käyttöä, jotta kaikki kristityt ja seurakunnat voisivat olla mukana Jumalan suunnitelmassa.

‒ Uskomme, että verkkokurssit moninkertaistavat työmme tulevaisuudessa.

Työ on yhteinen

Marinda ja Erika vierailivat Suomen Kairos-päivässä elokuussa etäyhteyksien. Vierailu oli myös heille rohkaiseva.
 
‒ Meillä on yhteinen missio. Tiedämme, että suomalaiset seurakunnat ovat jo vuosikymmeniä tehneet työtä Venäjän saavuttamattomien kansojen hyväksi, he iloitsevat.
 
Naiset haluavat jatkaa Taivaan Isän hommissa sinnikkäästi ja sitoutuneesti, olosuhteista riippumatta.

‒ Vaikka joskus tuntuisi siltä, että mikään ei suju tai etene, niin Jumala tekee työtään koko ajan.

Älkää siis heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut. Hepr. 10:35−36.