Kun fyysiset kokoontumiset eivät ole mahdollisia, myös Kairos-työssä on otettu luovat keinot käyttöön.

Euroopassa ja eri puolilla maailmaa on löydetty uusia tapoja varustaa seurakuntia lähetystehtävään. Vaikka fyysisesti ei voi kokoontua, mobilisointi jatkuu.

Viime viikkoina maailmalla on järjestetty lukuisia lyhytkursseja verkossa. Myös Kairos-kursseja on pidetty kokonaisuudessaan verkon välityksellä.

− Kurssit ovat olleet tänä aikana erityisen merkityksellisiä osallistujille, Timo Raassina Suomen Kairoksen johtotiimistä kertoo.

Verkkokursseja on pidetty muun muassa Puolassa, Slovakiassa ja Ruotsissa. Juuri alkaneella Romanian Empowered to Influence -etäkurssilla on 80 kurssilaista. Aasiassa yli 100 pastoria osallistui Mobi101-verkkokoulutukseen. Pastorit toimivat maissa, joissa tällaista kokoontumista ei olisi mahdollista muutoin järjestää.

− Teknologian avulla voimme tavoittaa ja varustaa seurakuntia jopa laajemmin, Raassina kuvailee.

Suomessa ensimmäinen etäkurssi

Myös Suomessa kokeillaan pian ensimmäistä etäkurssia. Ensi maanantaina 4.5. alkavalle kurssille on ilmoittautunut jo yli 20 osallistujaa. Mukaan on tulossa mobilisoinnista kiinnostuneita ympäri Suomea.

− Tämä on hyvä mahdollisuus osallistua myös niille, joiden alueella ei ole tällä hetkellä aktiivista Kairos-työtä.

Hyvät kokemukset maailmalta rohkaisivat Kairos-tiimiä aloittamaan etäkurssit myös Suomessa. Kevään ja kesän kursseja on siirretty syksyyn, mutta muuten tiimi on halunnut rohkaista ihmisiä rukoilemaan ja pohtimaan uusia tapoja mobilisoida poikkeusolojenkin aikana.

− Kurssilla on vielä tilaa, Raassina vinkkaa.

Jumalalla on suunnitelma myös poikkeusoloissa

− Jumalalla on tehtävä jokaiselle Hänen suuressa suunnitelmassaan kaikenlaisissa tilanteissa, Raassina vakuuttaa.

Jyväskylässä nuorisopastorina työskentelevä Raassina on mukana myös Euroopan Kairos-työn johtotiimissä.

− Uskon, että tulevaisuudessa mobilisoidaan yhä enemmän verkossa. Verkko avaa myös uusia mahdollisuuksia. Samaan aikaan fyysisen kokoontumisen arvo säilyy. Yhteen kokoontumisessa on jotain arvokasta.

Ehkä jatkossa tullaan näkemään erilaisia kursseja, joissa osa kurssista on verkossa ja osa paikan päällä.

Tarina jatkuu -verkkokurssi 4.5., 11.5., 18.5. ja 25.5. Zoomissa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Katso lisää täältä.