Pohjois-Venäjän Syktyvkarissa lähes 30 komilaista lähti mukaan Kairos-kurssille. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

Venäjä on lukuisten kansojen maa. Tämän maailman suurimman valtion alueella asuu 177 etnistä ryhmää, ja siellä voi kuulla 135 kieltä. Lähes puolet Venäjän kansoista on saavuttamattomia, eli heidän parissaan ei vielä ole kristillistä seurakuntaa. Venäjällä on myös useita alkuperäiskansoja, jotka harjoittavat luonnonuskontoja. Venäjän pienet kansat odottavat sanomaa rakastavasta Jumalasta.

Kairos-työn tavoitteena on varustaa seurakuntia saavuttamaan saavuttamattomat. Syksyn aikana Venäjällä on tuettu kahta seurakuntaa löytämään oma paikkansa Jumalan suunnitelmassa. Etelä-Venäjällä, Volga-joen rannalla yhdeksän pastoria ja kaksi pastorin vaimoa kouluttautui Kairos-kurssilla. Suomesta Rauno Mikkonen ja Pekka Ylenius olivat tukemassa paikallista tiimiä.

–Saimme itse enemmän kuin pystyimme antamaan, Pekka kertoo.

Pian Volgogradissa on oma Kairos-tiimi, joka voi pitää kursseja lähiseurakunnille. Seurakunta haluaisi aloittaa myös lähetystyön.

Saavuttamattomat sydämellä

Toinen Kairos-kurssi pidettiin Pohjois-Venäjällä, Komin tasavallan pääkaupungissa Syktyvkarissa.

-Opiskelijat olivat enemmän kuin innostuneita. Muutamat ovat valmiita seuraavan kurssin kouluttajiksi, kurssia järjestänyt Pekka Ylenius kertoo.
 
Opiskelijat halusivat ryhtyä rukoilemaan Venäjän saavuttamattomien kansojen puolesta. Yksi tällainen kansa on lähistöllä, Ob-joen varrella asuvat suomalais-ugrilaiset mansit. Osa sai sydämelleen lähteä viemään evankeliumia heille.